Dancetour_2008LEEUWARDEN – Dit weekend vinden op vrijdag en zondag muziekevenementen plaats in hartje stad: op vrijdag concerten in het Stadskantoor en het Raadhuisplein, op zondag de Dancetour.
Op vrijdag 3 juli vinden er op twee plaatsen in Leeuwarden concerten plaats: om 16.00 in het Stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof; om 19.30 uur op het Raadhuisplein. De concerten zijn het resultaat van een workshop voor dirigenten.  

Het concert wordt geopend door Soli Brass Leeuwarden onder leiding van Allan Withington. Withington gaf gedurende een week les aan 19 dirigenten van 8 verschillende nationaliteiten. Het geven van deze beide concerten is een ideale afsluiter van deze werkweek. De dirigent geeft na de aftrap estafettegewijs de dirigeerstok over aan de dirigenten/cursisten. Achtereenvolgens spelen een brass kwintet, een 10 piece ensemble en een volledige brassband. Tijdens het concert presenteren de dirigenten zichzelf en geven een samenvatting van hetgeen ze de afgelopen week hebben geleerd.

Voor de tweede helft wordt een brassband opgesteld. De zeer getalenteerde jazzpianist Robin Dewhurst kan daarbij ingezet worden. Daarna kunnen de dirigenten/studenten hun creativiteit laten zien.

 

Zondag 5 juli: Dancetour Oldehoofsterkerkhof
Op zondag 5 juli 2009 vindt de vijfde editie van Dancetour Leeuwarden plaats. Dit jaar niet op het Zaailand, maar op het plein aan de voet van de Oldehove.

Het Oldehoofsterkerkhof vormt het decor voor het gratis toegankelijke evenement Dancetour Leeuwarden 2009. Van 13.00 uur tot 22.00 uur kun je genieten van de top DJ’s Junkie XL, Marco V, Sidney Samson vs Gregor Salto, Hardwell en Kay Wilder. Vanaf 22.00 uur opent Club Noa haar deuren voor de Dancetour Afterparty met onder andere Marco V!

Line-up Dancetour Leeuwarden 2009
Dancetour Leeuwarden 2009 zal geopend worden door Kay Wilder. Deze DJ uit Leeuwarden won vorig jaar de DJ Contest voor Dancetour Leeuwarden en mocht toen al een half uur op het podium van Dancetour staan. Dit jaar mag hij het evenement openen. Na Kay Wilder is het de beurt aan de winnaar van de DJ Contest, DJ Nicky. Vervolgens neemt de Bredase DJ Hardwell de draaitafels over. Hardwell was de eerste die Bubbling remixes maakte van commerciële clubhits. Na dit grote succes werd het tijd voor een nieuw concept: Eclectic Beatz. Met deze combinatie van urban, house en dance tourt Hardwell door heel Nederland. Om vier uur brengen  Samson & Salto (Samsobeats) feat. Nikolai Dimitrov & Lady Bee hun back to back set ten gehore. Samsobeats is in 2007 ontstaan uit een aantal succesvolle samenwerkingen tussen Sidney Samson en Gregor Salto. Hierdoor besloten zij hun eigen label Samsobeats op te richten. Normaliter kun je Samsobeats alleen zien op hun eigen labelnights, maar voor Dancetour 2009 maken ze een uitzondering met een 2,5 uur durende set waarbij je eerst kunt genieten van Nikolai Dmitrov en daarna nog twee uur van Samson vs. Salto! Om half zeven verschijnt Marco V op het podium. Vorig jaar ging iedereen nog helemaal los in de regen tijdens zijn set. Ook dit jaar kun je weer anderhalf uur genieten van de V-sound van Marco V. De afsluiter van de dag is Junkie XL. Deze DJ, die in zijn jeugd in Leeuwarden woonde, treedt niet vaak op in Nederland en zeker niet op gratis feesten, dus het is uniek dat het jubileum van Dancetour Leeuwarden door hem wordt afgesloten. In 2002 breekt Junkie XL wereldwijd door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley. Sindsdien is hij niet meer weg te denken. Hij maakt remixes voor artiesten, films, computergames en treedt natuurlijk zelf op, wat je kunt ervaren op zondag 5 juli.

Vervoer
Connexxion Openbaarvervoer Fryslan zet zondag 5 juli extra pendelbussen in tussen het station en het Oldehoofsterkerkhof. De ritprijs bedraagt € 2,50 voor een retourtje en is verkrijgbaar bij de chauffeur. De pendelbussen staan geparkeerd bij de ingang station/busstation en zijn kenbaar d.m.v. posters van Dancetour Leeuwarden. Tevens is er een aanduiding op de displays van de bussen.
Afterparty Club Noa
Om 22.00 uur is het feesten nog niet afgelopen! Club Noa opent haar deuren van 22.00 uur tot 04.00 uur voor de Dancetour Afterparty met onder andere de DJ Marco V. Toegang tot deze afterparty 16 jaar en ouder en helemaal gratis! Club Noa heeft onlangs tijdens Nightlife Awards 2009 de award voor ‘Populaiste Club’ gewonnen. 

OneMen can make a difference
Ook dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. oneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie op www.onemen.org.

Share.

Comments are closed.