LEEUWARDEN – Tijdens de nacht van de nacht op zaterdag 28 oktober waren er diverse activiteiten, waaronder een uniek kijkje in de Leeuwarder schatkamer.

Het historisch Centrum Leeuwarden(HCL) gaf rondleidingen door de ondergrondse schatkamer waar veel historische dingen opgeslagen liggen. 8 meter onder een (deel) van de Prinsentuin zit de kilometerslange schatkamer met schilderijen, munten en vele andere dingen met historische waarde. Bijvoorbeeld de oudste kast van Leeuwarden met loketjes die uit 1596 stamt.
Verder waren er onder ander munten te zien die stammen uit de tijd dat Leeuwarden gevormd werd vanuit de drie terpdorpen Nijehove, Hoek en Oldehove.

Verder op de foto’s nog een aantal bijzondere voorwerpen, zoals een zilveren Oldehove wat vermoedelijk een sportprijs was. Mocht u aanvullingen hebben op wat er gefotografeerd is, laat het ons weten via Facebook.

Naast de rondleiding door de schatkamer was het ook mogelijk om de Oldehove te beklimmen. Onze fotograaf maakte een aantal mooie nachtfoto’s van de stad. Op de laatste foto de muzikant Jaap Wagenaar die in de Oldehove het publiek vermaakte.


Share.

Comments are closed.