Diefstal portemonnee na babbeltruc
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de diefstal van een portemonnee van een 81-jarige inwoonster van Leeuwarden door middel van een babbeltruc. Donderdagmiddag werd bij de woning van de vrouw aan Jan Lievenstraat aangebeld. De bewoonster deed open en voor haar stond een voor haar onbekende vrouw. Die wilde graag even bellen en een glaasje water drinken. Toen de vrouw de woning had verlaten bleek al snel dat de portemonnee van de 81-jarige vrouw was gestolen. Met één van de pinpassen werd diezelfde middag nog geld opgenomen. Tevens werden met de betaalpas in de stad aankopen gedaan.

Het signalement van de vrouw:
– leeftijd 25 jaar.
– 1.60 meter lang.
– Slank postuur.
– Wit haar. Kort haar tot aan de nek.
– Zwarte legging.
– Zwarte jas. Mouwen mogelijk van leer.
– Grijs truitje met zwarte stippen / vlammen.
– Gevlochten goudkleurige schoenen met hak.
– Zwarte tas.
 
De politie waarschuwt wederom voor babbeltrucs. Laat niet zo maar onbekenden binnen en bel direct met 1-1-2 als u het niet vertrouwt.

Aanhouding na mishandeling agent
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag op de Weaze een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent. De Leeuwarder maakte deel uit van een groepje van vijf mannen die zonder enig doel rondhingen op de Weaze. De vijf kregen dan ook een boete vanwege overtreding van het samenscholingsverbod. De Leeuwarder reageerde direct agressief en een normaal gesprek was niet met hem te voeren. Toen een agent hem verzocht om rustig te doen, werd hij geslagen door de 36-jarige Leeuwarder. Die werd daarop direct aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De politie Fryslân tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Fryslân pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken  dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Stapper aangehouden voor bezit drugs
LEEUWARDEN – Portiers van een horecagelegenheid aan de Nieuwestad hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarde aangehouden. De man was in het bezit van amfetamine. Reden voor de portiers om de stapper aan te houden en over te dragen aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De drugs werd in beslag genomen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.