Aanhouding en waarschuwing voor samenscholingverbod
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige inwoner van Purmerend aangehouden op verdenking van een overtreding van het samenscholingsverbod. De politie kreeg klachten dat de mannen zich hinderlijk gedroegen op de Weaze waarna men ter plaatse ging. De 26-jarige verdachte had die avond al eerder een waarschuwing gehad en werd vervolgens door de agenten aangehouden. Hij kreeg een 24-uurs verbod opgelegd. Een 20 en 22-jarige inwoner van Leeuwarden kregen een waarschuwing verblijfsverbod uitgereikt.

Veiligheid
Op de Weaze en omgeving en op het Waagplein/Herenwaltje in de binnenstad geldt een samenscholingsverbod. Groepen van vier of meer personen mogen hier niet zonder duidelijke reden rondhangen. Doel is om de veiligheid in de binnenstad te vergroten.

Waarom het samenscholingsverbod?
De overlastproblemen en de criminaliteit in het Weazegebied en aangrenzende stegen was toegenomen, met name door de aanwezigheid van dealers en junks. De incidenten betreffen dealen, drugsoverlast, bedreiging, mishandeling, intimidatie, straatroof en verboden wapenbezit.

Aangehouden voor niet voldoen of bevel of vordering
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Leeuwarder aangehouden omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering welke door een agent was gegeven. Op de Zaailand in Leeuwarden werd de Leeuwarder aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg na een vechtpartij. Nadat de agenten hem driemaal hadden gevorderd om weg te gaan omdat hij vervelend bleef doen en hij weigerde weg te gaan, werd hij aangehouden. Hij werd in het politiebureau ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.