Fietsendief aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De 47-jarige werd eerder die ochtend op de Foarwei in Damwâld betrapt toen hij samen met een tot nu toe onbekende man een aantal fietsen probeerde te stelen. De fietsen werden door de Leeuwarder in zijn bestelauto geplaatst. Vervolgens reden de twee weg. Getuigen waarschuwden direct via 1-1-2 de politie en gaven daarbij het kenteken van de auto door. Agenten zagen vervolgens de auto staan in deHalbertsmastraat. Daar werd de 47-jarige man aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man gewond na zware mishandeling
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de zware mishandeling van een 51-jarige inwoner van Leeuwarden. De man liep zondagavond met zijn vriendin over De Tuinen toen hij werd aangevallen door een 49-jarige stadsgenoot. De 51-jarige man werd daarbij geslagen en kwam ten val. Vervolgens werd hij in zijn gezicht geschopt. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn gezicht, onder andere een kaakbreuk. De Leeuwarder werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Agenten hebben nog gezocht naar de 49-jarige dader. Hij werd niet meer aangetroffen. Nader onderzoek zal dan ook volgen. De oorzaak ligt van deze mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Man en vrouw aangehouden voor bedreiging
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond laat in de Auke Stellingwerfstraat een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging. Het duo uit Leeuwarden had eerder die avond een stadsgenoot (leeftijd onbekend) bedreigd. De man meende een vuurwapen te hebben gezien en daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten gingen naar de betreffende woning en daar werden de twee bewoners aangehouden. Het duo werd gefouilleerd maar een wapen werd niet gevonden. Wel vonden de agenten op aanwijzing van de 39-jarige man twee kleine stalen stangen. Die had hij volgens eigen zeggen gepakt omdat hij bang was dat hij in een gevecht zou belanden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van de bedreiging ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.