LEEUWARDEN – De komende dagen wordt er op diverse locaties bij het knooppunt Werpsterhoek en de aansluiting Hemriksein in Leeuwarden nog hard gewerkt.

Dit is nodig om de openstelling van de Haak om Leeuwarden en de Westelijke invalsweg op donderdag 18 december mogelijk te maken. De verwachting is dat dit hinder gaat veroorzaken voor het verkeer. Wel wordt geprobeerd om zoveel mogelijk buiten de spits te werken.

Weggebruikers wordt gevraagd extra goed op te letten, omdat routes soms overdag afgesloten zijn met een korte omleiding via de stad. Vooral het weghalen van de tijdelijke verbindingsweg Leeuwarden-Drachten bij Werpsterhoek zal naar verwachting voor hinder zorgen. Hier is geen sprake van afsluitingen, maar wel van een gewijzigde voorrangsituatie.

Verwijderen tijdelijke verbindingsweg
Het laatste jaar reed het verkeer vanuit Leeuwarden op het knooppunt Werpsterhoek richting Drachten (N31) via een tijdelijke verbindingsweg. Deze tijdelijke weg wordt vanaf donderdag 11 december weggehaald om ook daar het knooppunt te kunnen afmaken. De werkzaamheden starten na de ochtendspits. Dit betekent dat de zuidelijke rotonde in de Overijsselselaan vanaf dat moment volledig in gebruik wordt genomen. Maar ook dat er straks sprake is van een voorrangsituatie, terwijl het verkeer nu nog gewend is aan een vrije doorgang.

Doordat al het verkeer richting Leeuwarden-Zuid en Leeuwarden-West nog tot donderdagmiddag 18 december via deze rotonde moet rijden, veroorzaakt dit hinder en vertraging. De laatste twee maanden was hier geregeld sprake van langzaam rijdend en soms stilstaand verkeer. Omdat deze route vooral in de ochtendspits druk is, worden dan verkeersregelaars ingezet om de doorstroming te verbeteren.

Bron: Vrij-Baan

 

Share.

Comments are closed.