LEEUWARDEN – Architectenbureau Achterbosch/Zantman heeft voor Frisoplan 7 ‘Patriciërswoningen’ ontworpen voor op het Doeleplein in Leeuwarden.

Dit plein is een van de (herontwikkelings)locaties uit de manifestatie Kloppend Hart – Bouwen aan de Binnenstad*. Dit plan op het huidige parkeerterreintje is in 2013 door de gemeente Leeuwarden geselecteerd uit meerdere inzendingen.

Voor de bouw heeft de gemeente een intentieovereenkomst afgesloten met Frisoplan. De plannen zijn nu zover uitgewerkt dat Frisoplan deze gaat presenteren om in contact te komen met mogelijke geïnteresseerden. De ambitie is om samen met de potentiële kopers tot een definitief ontwerp te komen. Bij voldoende belangstelling wordt begonnen met de bouw. De gemeente Leeuwarden verkoopt dan de grond aan Frisoplan.

De gemeente Leeuwarden en Frisoplan hebben er alle vertrouwen in dat er voldoende belangstelling is voor deze nieuwe Patriciërswoningen. Wethouders Deinum en Diks zijn positief over het plan. ”De woningen zijn modern en zeer ruim, hebben een privé buitenruimte én een gezamenlijke binnentuin. Dit maakt het plan uniek en onderscheidend in de binnenstad. Het levert een goede bijdrage aan de ´functionele en ruimtelijke veelzijdigheid´ van het centrum.” Deinum hoopt dat in 2015 nog gestart kan worden met de bouw. Samen met de nieuwbouw van de Fryske Akademy en het Sint Anthony Gasthuis aan de Groeneweg krijgt dit deel van de binnenstad daarmee een mooie impuls.

Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) presenteert de plannen tijdens de Huis & Tuin beurs in het WTC-Expo in Leeuwarden van 5 t/m 8 maart op de stand van Hoekstra Makelaardij.

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.