Verdachte aangehouden voor mishandeling agent
LEEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag op de Groningerstraatweg een 44-jarige inwoner van Engwierum aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent. De man was vervelend aanwezig op de Groningerstraatweg. Hij stond onder andere te plassen tegen een deur van een bedrijf. De man werd aangesproken op zijn gedrag en de agenten vroegen om zijn identiteitskaart. Na veel moeite overhandigde de man deze. Uit het niets schopte hij op eens één van de agenten. Hierop werd de man aangehouden. Daar ging wel een worsteling aan vooraf. Meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Onderzoek naar verlaten plaats ongeval
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt het verlaten van de plaats van een ongeval op het Vrijheidsplein. Zaterdagavond werd een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden aangereden op het Vrijheidsplein. De veroorzaker reed echter door en botste niet veel later tegen een verkeersheuvel op de Groningerstraatweg. De auto raakte daardoor zwaar beschadigd en kon niet verder rijden. De 23-jarige Leeuwarder had inmiddels zijn auto achter de beschadigde auto geparkeerd omdat hij de schade wilde regelen. De bestuurster van de auto stapte uit en ging een kort gesprekje aan met de Leeuwarder. Al snel kwamen familieleden van de jonge vrouw ter plaatse. Een zus van meisje blijft bij de beschadigde auto. Het meisje verlaat met een oudere vrouw de plaats van het ongeval, mogelijk omdat ze niet in het bezit was van een rijbewijs. Een fotograaf was inmiddels bezig om foto’s van het ongeval te maken. Zijn werk werd echter onmogelijk gemaakt door een omstander. De fotograaf zijn camera werd afgepakt en de man ging er vandoor. Na een zoektocht door de politie werd een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij was op dat moment in het bezit van de camera. Deze man had echter de diefstal niet gepleegd. De politie weet inmiddels wie dit heeft gedaan en deze man kan bezoek van de politie verwachten. Daarnaast stellen de agenten nog een onderzoek in naar het verlaten van de plaats van het ongeval.

Man gewond na straatroof
LEEUWARDEN- Een 39-jarige inwoner van Dordrecht is in de nacht zaterdag op zondag in de Poststraat gewond geraakt na een straatroof. De man werd zover nu bekend door een donkere man en een blonde vrouw belaagd. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn gezicht. Omstanders kwamen op het tumult af en waarschuwden de hulpdiensten. Door de Meldkamer Fryslân werd een Burgernetactie gestart omdat er een signalement en vluchtrichting beschikbaar was. De deelnemers van Burgernet keken samen met de politie uit naar de daders van de straatroof. Die werden echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse nog sporenonderzoek verricht. Het is nog onduidelijk of er ook iets buit is gemaakt.

Verdachte aangehouden voor zware mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad een 25-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De Amsterdammer had in de horecagelegenheid een stadsgenoot (leeftijd onbekend) met een bierglas geslagen. Een inwoner van Leeuwarder (leeftijd onbekend) werd door de 25-jarige man gestoken met een bierglas. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn gezicht. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De verdachte werd door beveiligingspersoneel aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie. De 25-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Van Wageningenstraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden onder andere twee laptops en een tv weggenomen. De 30-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Share.

Comments are closed.