Man gewond na aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagochtend op de Leeuwerikstraat een aanrijding afgehandeld waarbij een 62-jarige man uit Leeuwarden gewond raakte. De man fietste vanaf de Cesar Franckestraat en stak de Leeuwerikstraat over. Op dat moment reed een 30-jarige automobilist uit Wirdum over de Leeuwerikstraat in de richting van het Europaplein. Hij kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Scooter tegen auto
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag op de Lekkumerweg een aanrijding afgehandeld waarbij twee vrouwen gewond raakten. Een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden reed op haar scooter vanaf de Robinsonstraat de Lekkumerweg op. Hierbij zag zij de 26-jarige automobiliste uit Leeuwarden over het hoofd die op de Lekkumerweg reed. De automobiliste raakte de zijkant van de scooter, waardoor de 18-jarige en haar 19-jarige passagier ten val kwamen. Zij werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Man aangehouden na inbraak
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Schieringerweg een 30-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak. Rond 4.15 uur kwam een melding binnen dat ingebroken was in een sportcomplex aan het Kalverdijkje. Politie was snel ter plaatse, maar troffen niemand meer aan. Getuigen gaven signalementen door, die doorgegeven werden aan surveillerende agenten in de stad. Op basis hiervan werd de verdachte rond 4.45 uur aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het is nog niet duidelijk wat bij de inbraak weggenomen werd. Een 52-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Schoolstraat een 28-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De man was eerder die avond een discotheek op de Nieuwestad uitgezet, waarna hij zich op straat en tegen surveillerende agenten uitdagend ging gedragen. Bij zijn aanhouding liep de verdachte weg. Even later kon hij alsnog aangehouden worden. Hij werd voor verhoor ingesloten in het bureau.

Rijbewijs ingevorderd
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Leeuwarden. Rond 00.40 uur kwam een melding binnen dat op de Kanaalweg een aanrijding plaatsgevonden had en dat drie personen hierbij wegliepen in de richting van de Centrale. Surveillerende agenten zagen daar drie personen lopen die aan het signalement voldeden. Een van de drie was de 23-jarige man op wiens naam de auto stond die bij de aanrijding betrokken was. De man werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de beginnend bestuurder 380 ug/l, goed voor een invordering van zijn rijbewijs.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.