Inbrekers aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen van 22-, 28 en 29-jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak. De mannen waren omstreeks 23.30 uur overlopen bij een woninginbraak aan de Dokter Kijlstraweg in Munein. De melder gaf hierbij het kenteken van de auto door aan de aanrijdende agenten. Op de Lekkumerweg in de richting van Leeuwarden kwamen zij het voertuig tegen. De agenten zetten de achtervolging in en op de Koeriersterespel sprongen de mannen de auto uit en renden weg. Al snel kon daar de 29-jarige verdachte worden aangehouden. De 22-jarige verdachte werd achterhaald op de Gebroeders Wierdastraat en de 28-jarige op de Sleedoornstraat, waarna ook zij werden aangehouden. Het drietal werd voor verhoor ingesloten en de auto werd in beslag genomen voor onderzoek.

Zonder rijbewijs onder invloed rijden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.10 uur op de Spoorstraat proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen een 40-jarige automobilist uit Leeuwarden rijden en stelden een onderzoek in. Vanwege het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 770 ug/l. Tevens bleek dat de Leeuwarder niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor beide zaken werd proces-verbaal opgemaakt.

Vier mannen aangehouden voor inbraak
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag vier mannen aangehouden op verdenking van (poging) inbraak. Een getuige had gezien dat de vier zich verdacht ophielden bij de kelderboxen van een flat aan De Kei. Niet veel later hoorde ze een dreun en zagen de mannen vertrekken. De hoofddeur van de berging stond open en een baksteen lag erbij. De melder belde onmiddellijk 1-1-2- en gaf het signalement en looprichting van de mannen aan de politie door. De vier, twee 19-jarige en twee 20-jarige mannen uit Leeuwarden, werden op de Ludinga aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten. Uit de kelderboxen werd niets weggenomen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.