Man aangehouden voor vernielingen
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernielingen die gepleegd waren op het Zaailand. Een getuige zag dat verdachte materiaal vernielde op een bouwplaats en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Die kon de vluchtende verdachte direct daarna aanhouden. De verdachte is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor straatroof
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van straatroof. Om 01:00 uur werd het slachtoffer, een 53-jarige inwoner van de gemeente Menaldumadeel, in de Heerestraat door de vrouw aangesproken. Zij pakte een mes en eiste geld van het slachttoffer. Toen hij dit weigerde ontstond een worsteling. Daarbij wist de verdachte enkele eigendommen van het slachtoffer af te nemen en eiste in ruil geld. Nadat het slachtoffer geld aan de verdachte had gegeven en hij zijn eigendommen terug had gekregen, ging zij er vandoor. De man liep bij de worsteling lichte verwondingen op. De vrouw kon even later in de Kruisstraat worden aangehouden. De verdachte werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer deed aangifte

Fietsen buit bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een schuurtje die woensdag werd gepleegd in de Bisschopstraat. Daarbij werden twee fietsen, een heggenschaar en een bladblazer weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor lokaalverbod
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag op de Weaze een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. De man bevond zich in een horecagelegenheid waar hij een lokaalverbod voor had gekregen omdat hij zich daar meerdere malen vervelend had gedragen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor verduistering
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verduistering. Hij verduisterde op 29 april en 2 mei 2011 een geldbedrag uit de kassa van een winkel aan de Bilgaarpassage toen hij daar werkzaam was. Toen men op het eind de dag de kas opmaakte bleek een geldbedrag te missen. De eigenaar deed aangifte

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.