Politie zoekt getuige(n) van poging doodslag
LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag c.q zware mishandeling die op Hemelvaartsdag tussen 21.30 uur en 22.00 uur ’s avond plaatsvond bij een BP tankstation aan de Drachtsterweg. Tussen bovengenoemde tijdstippen werd het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden, door twee meisjes met een getinte huidskleur en een meisje met een blanke huidskleur zo zwaar mishandeld dat zij zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen. Het slachtoffer had die bewuste avond in het tankstation sigaretten gekocht. Toen ze na het afrekenen naar buiten liep werd zij door de drie verdachten aangesproken. Vervolgens ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer met haar fiets omver werd geduwd waarna zij ten val kwam en zodanig werd geschopt en geslagen waardoor zij haar bewustzijn verloor. Een onbekende vrouwelijke getuige heeft zich over het slachtoffer ontfermd en heeft haar in de richting van haar huis gebracht. Daar werd de politie en ambulance gebeld. Het slachtoffer liep tijdens de mishandeling een gekneusde schouder, diverse gekneusde ribben en een hersenschudding op en raakte ernstig getraumatiseerd. De politie wil graag in contact komen met de vrouwelijke getuige die het meisje thuis heeft gebracht. Daarnaast wil de politie ook met bijvoorbeeld automobilisten of andere passanten in contact komen die iets van de mishandeling hebben zien gebeuren. Zij kunnen met de politie contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur in de Prinsentuin een 22-jarige inwoner van Goutum aangehouden op verdenking van belediging. De man zat bier te drinken op een plaats waar dit niet is toegestaan. Toen de agenten de man bekeurden, werd hij kwaad en meende de agenten te moeten beledigen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond in de Oldegalileen een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. De man kreeg door nog onbekende reden ruzie met een 32-jarige Leeuwarder. Vervolgens vernielde de verdachte een raam van een toegangsdeur van de centrale hal. Ook gaf hij het slachtoffer een kopstoot. Deze raakte aan zijn hoofd gewond. De Leeuwarder belde via 1-1-2 de politie waarna de verdachte kon worden aangehouden. Eenmaal op het politiebureau bleek de man nog een boete open te hebben staan. De verdachte werd voor verhoor ingesloten en het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor gebiedsverbod
LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond in de Sint-Jacobstraat een 24-jarige inwoner Leeuwarden aangehouden. Agenten zagen de man lopen in de binnenstad en wisten dat de man een gebiedsverbod had omdat hij zich in het verleden vervelend had gedragen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor verduistering
LEEUWARDEN- De politie heeft opnieuw de 22-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verduistering. In de nacht van vrijdag op zaterdag vroeg de vrouw op he Reigerplein aan een 22-jarige inwoner van Leeuwarden of zij zijn mobiele telefoon mocht gebruiken. Toen de man hiermee instemde en de vrouw zijn telefoon gaf, ging deze ervandoor. De vrouw werd even later aangehouden en de telefoon werd bij haar aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw maakte zich twee dagen geleden ook al schuldig aan een misdrijf toen zij geld stal van een man uit de gemeente Menaldumadeel. De vrouw werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De 22-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.