LEEUWARDEN – De politie heeft woensdag in Leeuwarden drie hennepkwekerijen opgerold.

De agenten kwamen de kwekerijen op het spoor mede dankzij anonieme tips. Tijdens de actie werden twee aanhoudingen verricht. Bij alle drie de gerooide kwekerijen is een ontneming mogelijk voor een eerdere oogst. Het geld dat de kwekers met deze oogst hebben verdiend zal door het Openbaar Ministerie worden teruggevorderd. Alle hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

Eikenstraat
De agenten begonnen ‘s ochtends in de Eikenstraat. Daar werd in een woning een hennepplantage ontdekt met 356 planten. De 22-jarige bewoner moet nog worden aangehouden.

Cambuursterpad
Vervolgens gingen de agenten naar een woning aan het Cambuursterpad. Ook hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De 108 hennepplanten werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt. De twee bewoners, een man van 47 jaar en een vrouw van 56 jaar, werden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de middag mochten ze het bureau verlaten. .

Prinsessenweg
Tenslotte gingen de agenten naar een woning aan de Prinsessenweg. In deze woning werd een kwekerij aangetroffen met 518 planten. De 35-jarige bewoner moet nog worden aangehouden. Tijdens de ontmanteling van de kwekerij werd op twee auto’s van de man conservatoir beslag gelegd, dit is een beslaglegging die wordt gedaan voordat er een vonnis is uitgesproken

Aanpak hennepteelt in Fryslân
De politie Fryslân pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook nog onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft, en dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen zijn eigendommen in beslag worden genomen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.