Laptops weggenomen bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de Douwe Kalmaleane. De inbrekers kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden twee laptops en een digitale camera gestolen. De eigenaar, een 59-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte.

Burgernetaktie na insluiping in woning
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond Burgernet geactiveerd waarbij 1662 deelnemers uitkeken naar een man met een getinte huidskleur, pokdalig gezicht en een (glad) donkerblauw Adidas trainingspak droeg. De man drong een woning aan de Bird binnen en werd door de bewoner betrapt. De man ging er vervolgens vandoor met de zwarte lederen rugzak met daarin een telefoon, een portemonnee en diverse bankpassen. Hij verdween via de achtertuin mogelijk in de richting van de Dammelaan. Burgernetleverde helaas niet het gewenste resultaat op. De eigenares, een 67-jarige inwoonster van Leeuwarden, deed aangifte.

Proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag in de Leeuwerikstraat een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid in een auto reed. Agenten zagen de man, die een bekende van de politie is,  rijden en wisten dat hij een ontzegging had. Daarnaast bleek dat de datum van de APK-keuring van de auto waarin hij reed, was verlopen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietsheler aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur een 40-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten troffen in een portiek aan de Emmakade een damesfiets aan. De fiets zag er redelijk nieuw uit maar leek gestolen te zijn. Zo was het beugelslot van de fiets met een flex vernield. De verdachte verklaarde dat de fiets zijn eigendom was en dat hij deze voor enkele euro’s had gekocht van een onbekende. Hierop werd de Leeuwarder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd inbeslaggenomen.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.