Telefoondieven aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagavond een 31-jarige inwoner van Wolvega, een 27-jarige inwoner van Heerenveen en een 25-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De beveiliging van een groot witgoedbedrijf in het winkelcentrum De Centrale zag dat de drie mannen diverse mobiele telefoons in een tas deden en controleerde hen. Toen bleek dat de mannen geprepareerde tassen bij zich hadden. Daarin lag voor een groot geldbedrag aan mobiele telefoons en hij waarschuwde de politie. De verdachten werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Een 29-jarige bedrijfsleider deed aangifte. De tassen en mobiele telefoons werden in beslag genomen.

Man rijbewijs kwijt na aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 83-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd omdat de man een aanrijding veroorzaakte op de Weideflora. De man botste tijdens het uitparkeren tegen drie auto’s en vervolgens tegen een lantaarnpaal aan. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De agenten besloten het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen.

Fietser gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmiddag in de Goudenregenstraat een aanrijding afgehandeld waarbij een 67-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. De vrouw die op haar fiets reed, werd aangereden door een de auto die bestuurd werd door een 26-jarige inwoner van Aldeboarn. De man kwam uit tegenovergestelde richting en haalde een voor hem stilstaande auto in. Tijdens het inhalen zag hij de vrouw op haar fiets over het hoofd. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige inwoner van Veenwouden aangehouden op verdenking van vernieling. De man kreeg ruzie op het Waagplein met een andere, onbekende, man. Toen de agenten de mannen van elkaar scheiden werd de verdachte kwaad en trapte tegen een glazen scherm aan. Hij werd door de agenten bekeurd voor baldadig gedrag. Toen de man de bekeuring had ontvangen en wegliep, kwam hij even later weer terug. Hij pakte een buis van een marktkraam en gooide deze in de gracht. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor openlijk geweld
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Valeriusstraat een 23- en 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen hadden een raam van de toegangsdeur van de flat vernield. Toen de agenten arriveerden zagen zij een van de verdachten lopen. Deze 23-jarige man was gewond aan zijn been. De verwonding had hij tijdens de vernieling opgelopen. Getuige wezen ook de andere verdachte aan waarna beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau werden overgebracht. Daar werden zij voor verhoor ingesloten. De eigenaar doet aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.