Gordelcontroles bij scholen
LEEUWARDEN – De politie heeft in de maanden september, oktober en november in Leeuwarden een bijdrage geleverd aan de landelijke campagne ‘Goochem het gordeldier’. Agenten hielden bij bijna alle scholen binnen de grenzen van de gemeente Leeuwarden controles op het dragen van de autogordel en het gebruik van het kinderbeveiligingsmiddelen. De kinderen die de autogordel droegen, of gebruik maakten van kinderbeveiligingsmiddelen, kregen de “Goochem” als beloning. In totaal werden ruim 1150 Goochems door agenten uitgereikt. Naast het uitdelen van deze gordeldieren kregen ook 46 autobestuurders een bekeuring. Dit omdat één van de inzittenden geen autogordel droeg of onjuist of geen gebruik maakte van een kinderbeveiligingsmiddel.

Man van portemonnee beroofd
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een beroving die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond op het Zaailand. Rond 04.15 uur liep een 22-jarige inwoner van Leeuwarden naar zijn woning. Toen hij de voordeur wilde openen, werd hij vast gepakt door een onbekende man. Daarbij eist de man de portemonnee van zijn slachtoffer. Nadat de dader deze had gepakt, verdween hij in de richting kruising Zaailand/Prins Hendrikstraat.

Signalement dader:
· Blanke man
· Lengte 1.80 m.
· Leeftijd ongeveer 20-jaar
· Kort blond haar
· Zwarte jas met bontkraag
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de beroving. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Bekeuring voor openbare dronkenschap
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op woensdag een 54-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor openbare dronkenschap. De man veroorzaakte overlast op de Voorstreek waarna getuigen de politie waarschuwden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat voorbijgangers de agressieve man in bedwang hielden. De agenten hielden de verdachte vervolgens aan. De man werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij een diepe hoofdwond had. Na verhoor werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mocht hij het bureau weer verlaten.

Hennepteler uit huurwoning gezet
LEEUWARDEN – Een 20-jarige bewoner van een huurwoning aan de Eikenstraat moet van de woningbouwstichting met onmiddelijke ingang zijn huurwoning verlaten. Het hennepteam van de Friese politie vond namelijk woensdagochtend in de woning van de man een hennepplantage. In de plantage hadden 146 planten gestaan, maar die waren reeds geoogst. Ook was de elektriciteit illegaal afgetapt. Tijdens het ontmantelen was de bewoner niet thuis. Hij kwam zich later die dag melden bij het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal boottrailer
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagochtend vroeg een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een boottrailer, diefstal van diesel en het rijden tijdens een rijontzegging. Surveillerende agenten zagen in de Cornelis Trooststraat een auto rijden met daarachter een boottrailer. De trailer was niet verlicht en ook ontbrak het kenteken. Reden voor de agenten om de bestuurder aan te spreken. De man rook erg naar brandstof. In de auto zagen de agenten jerrycans liggen en een aantal slangen. Het sterke vermoeden bestond dan ook dat de man brandstof had gestolen. Verder vonden agenten diverse inbrekersgereedschappen in het voertuig. Na controle bleek de Leeuwarder een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. En ook over de boottrailer van de boottrailer hadden de agenten sterke twijfels. De 31-jarige man vertelde tegen de agenten dat die van een buurman moest zijn. Maar een naam kon de man niet noemen omdat hij die simpelweg niet wist. Reden genoeg om de Leeuwarder aan te houden. Zijn auto, de boottrailer, de jerrycans en het gereedschap werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.