Bestuurder scootmobiel aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag een 53-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Leeuwarden aangehouden. Surveillerende agenten kregen een melding dat een bestuurder van een scootmobiel vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten zagen de bewuste scootmobiel rijden in de  Vredeman de Vriesstraat. De bestuurder sprak met dubbele tong. De man wilde niet meewerken en bedreigde de agenten met de dood. De verdachte werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Tegen de Leeuwarder werd proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van een ademanalyse en het bedreigen van agenten.

Scooterrijder onderuit
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond twee verkeersongevallen afgehandeld. Omstreeks 19.35 uur ging op de hoek Hoeksterend met de Voorstreek, door onbekende oorzaak, een 17-jarige bromfietser uit Leeuwarden onderuit. Tijdens de val kwam hij bijna in aanrijding met een passerende personenauto. Met nekklachten is de jongen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.
Op het Zuiderplein omstreeks 23.30 uur bij de verkeerslichten reed een 20-jarige fietser uit Leeuwarden vermoedelijk door rood waardoor hij in aanrijding kwam met een personenauto. Ter controle werd de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad dat hij even later weer kon verlaten.

Aanhoudingen na huisvredebreuk en bedreiging
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee personen aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en bedreiging. Omstreeks 04.00 uur liep een 50-jarige Leeuwarder een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier binnen waarvoor hij een verbod had. De man had in het verleden regelmatig overlast bezorgd waardoor hij een verbod had om de eetgelegenheid te bezoeken. De politie werd gewaarschuwd waarna de man werd aangehouden. Na verhoor mocht hij met een proces-verbaal het bureau verlaten. Een uur later werd een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van bedreiging. De man was verbaal agressief en had zich vervelend gedragen in de richting van medewerkers van een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwestad. De politie kwam ter plaatse. De man werd gevorderd weg te gaan. Hier gaf hij hier geen gehoor aan. Vervolgens bedreigde hij een agent meerdere malen en opnieuw gaf hij geen gehoor aan het bevel om weg te gaan. Vervolgens werd de 29-jarige aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.