Aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmorgen een 25-jarige man zonder vaste woon –en verblijfplaats aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk. Een 46-jarige inwoner van Leeuwarden wilde woensdagmorgen zijn boot binnen gaan die aangemeerd lag in de haven aan de Wirdumerpoortsdwinger. Hij zag dat de afdichting van een vernield ruit was verwijderd. Toen hij zijn boot in ging trof hij een voor hem onbekende slapende man in zijn boot aan. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De eigenaar van de boot deed aangifte.

Zwartrijder aangehouden
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag op het NS-station een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De agenten kregen een melding dat een buschauffeur een zwartrijder had betrapt. Ze gingen vervolgens met de 21-jarige in gesprek. Eerder die middag was er een schennispleger actief geweest in de speeltuin nabijOldegalileën en de Tonslagerij. Het signalement van deze man kwam sterk overeen met de zwartrijder. De 21-jarige werd dan ook aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Aan het einde van de avond mocht de Leeuwarder het politiebureau weer verlaten.

15 bekeuringen bij bromfietscontrole
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag bij een bromfietscontrole op het Oldehoofsterkerkhof 15 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 14.45 en 16.00 uur werden 19 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werden 10 bonnen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid en 4 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs, een gladde band en een los kinbandje. Eén van de bestuurders reed met een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 92 kilometer per uur. Een begrenzer, een bromscooter en een kentekenbewijs werden in beslag genomen.

Rijden zonder rijbewijs
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond op de Heliconweg een 19-jarige automobilist uit Boksum een bekeuring gegeven voor het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder viel op omdat hij nog al een onzekere indruk in het verkeer maakte. Zo slingerde hij behoorlijk. Een surveillerende motoragent gaf de bestuurder een stopteken. Al snel bleek dat de 19-jarige geen rijbewijs had. Hij kreeg dan ook een bekeuring.

Rijden onder invloed van drugs
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond een 41-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs en het rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten gaven de bestuurder op deAnemoonstraat een stopteken en een controle volgde. De Leeuwarder maakte een versufte indruk en de agenten hadden dan ook het sterke vermoeden dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Na het checken van zijn gegevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook had hij nog een gevangenisstraf van 59 dagen openstaan. De Leeuwarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd bij hem een bloedproef afgenomen door een GGD-arts. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.