Fietser gewond na aanrijding
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de oorzaak van een aanrijding die donderdagmiddag rond 15.45 uur plaatsvond op de kruising Holwortel/Aldlânsdyk waarbij een 24-jarige fietser uit Leeuwarden gewond raakte. De man die de Aldlânsdyk overstak en in de richting van de Holwortel fietste, werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 22-jarige automobilist uit Hurdegaryp. De fietser liep als gevolg van de aanrijding een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Laptops gestolen bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak die donderdagmiddag tussen 15.30 uur en 21.30 uur plaatsvond in een woning aan de Dr. Wumkeswei. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Vervolgens doorzochten de inbreker(s) de woning en nam(en) twee laptops, sieraden en muntgeld mee. Een 28-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Man aangehouden voor vernieling auto en fiets
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling en het plegen van verzet tijdens aanhouding. Getuigen hadden op het Zuidvliet gezien dat de man met een verchroomde tuinfakkel de ruit van een auto had vernield en daarna een fiets in de gracht gooide. Zij belden direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten de man met de fakkel zwaaien. Hij bedreigde vervolgens de agenten daarmee. De man werd door de agenten aangehouden waarbij zich behoorlijk verzette. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De benadeelden deed aangifte.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.