LEEUWARDEN – De gemeente beloonde vrijdagavond 24 februari, 18 kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar met een wijkwaardebon.

De kinderen en jongeren uit de Vrijheidswijk hebben voor hun wijk goede ideeën ingediend voor het gemeentelijk project Wijkidee .

Met de wijkwaardebon kunnen de kinderen starten met de verdere uitwerking van hun wijkidee, zoals het maken van een Junior Journaal, het realiseren van voetbaldoeltjes in de wijk, een speluitleen in de wijk en het organiseren van een mini piratenkamp.

Voordat de kinderen in aanmerking kwamen voor een wijkwaardebon, zijn de ideeën beoordeeld door het Adviesplatform. Het platform (bestaande uit vertegenwoordigers van de wijkpanels) heeft de voorstellen beoordeeld op haalbaarheid en gekeken of ze passen binnen het gemeentelijk beleid. Voor de beoordeling van de ideeën heeft het Adviesplatform criteria opgesteld. Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor het beschikbare budget per wijk, is dat het bewonersinitiatief kan rekenen op draagvlak in de buurt.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.