Weedkwekerij veroorzaakt brand
LEEUWARDEN – De politie heeft zondag rond 13.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Canadezenliaan. Getuigen zagen rook uit de woning (flat) komen en waarschuwden de hulpdiensten. Op verzoek van de brandweer zijn de mede bewoners van andere woningen in de flat geëvacueerd. De brandweer had het vuur snel onder controle en korte tijd later werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Onderzoek wees uit dat er in de woning een weedkwekerij was ingericht en dat de brand hier ontstaan was. In de woning was verder niemand aanwezig. Nadat de rook was weggetrokken, mochten de bewoners terug naar hun woningen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de exploitanten van weedkwekerij.

Inbrekers overlopen
LEEUWARDEN – De politie heeft zondag rond 21.00 uur een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor een woninginbraak. Een bewoner van een woning aan de Harlingerstraatweg kwam thuis en zag iemand door zijn woning lopen. Ook zag hij dat een tweede persoon in de tuin stond die de omgeving in de gaten hield. De 52-jarige bewoner heeft de politie is gewaarschuwd en hield de inbrekers in de gaten. Toen de dieven de woning verlieten kon even later één van hen aan de hand van het opgegeven signalement aan worden gehouden. Naar de tweede inbrekers is nog gezocht maar hij werd niet meer aangetroffen. De 17-jarige is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn overbrenging beledigde en bedreigde hij de agenten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur een 17-jarige inwoner van Leeuwarden, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden en twee 19-jarige inwoners van Leeuwarden, aangehouden voor mishandeling. Bij de politie werd een melding ontvangen dat er op het Zuidvliet een mishandeling plaats had gevonden. Twee jongens waren hier zonder enige aanleiding geslagen door een viertal personen. Aan de hand van het opgegeven signalement werden de vier jongens aangetroffen op de Wortelhaven. De verdachten zijn aangehouden. De 18-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij de agenten. Eén van de 19-jarigen zag kans om tijdens het tumult wat er na de aanhouding ontstond om weg te komen. Zijn identiteit is bekend en hij wordt op een later tijdstip aangehouden

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.