LEEUWARDEN – Op 21 mei 2012 heeft burgemeester Ferd Crone mevrouw  Heiner-Koet van harte gefeliciteerd met haar honderdste verjaardag.

Grote familie
Mevrouw Heiner-Koet komt uit een gezin van 8 kinderen (3 jongens en 5 meisjes). Alleen van de meisjes zijn er naast de 100-jarige nog de zussen Bep, Annie en Willy, allen in de negentig. De jarige komt uit een zeer sterk geslacht, één van de voorouders is in 1992 met honderdtien jaar zelfs de oudste inwoner van Nederland geweest.

Vroeg aan het werk
Zoals dat vroeger vaak ging moest mevrouw Heiner-Koet direct na haar schooltijd gaan werken om geld op de plank te brengen, want haar broers moesten studeren. Dit terwijl ze zelf heel intelligent en muzikaal is.

Kleinkinderen en achterkleinkinderen
Met haar echtgenoot, Christiaan Hendrik Heiner kreeg ze twee dochters. Verder heeft ze 6 kleinkinderen en 2  achterkleinkinderen.

Groot gevoel voor humor
Ondanks haar blindheid en slechthorendheid is de honderdjarige nog zeer alert, scherp en nog goed op de hoogte van al het nieuws in binnen- en buitenland. Tevens heeft ze een groot gevoel voor humor.

Bron: Gemeente Leeuwarden

Share.

Comments are closed.