Dealer aangehouden
LEEUWARDEN – Het drugsoverlastteam van de politie heeft dinsdagmiddag op de Schrans een 23-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. In een onderzoek naar het handelen in drugs in het centrum van Leeuwarden kwam de 23-jarige man uit Heerhugowaard in beeld. Het drugsoverlastteam kreeg dinsdag toestemming van de officier van justitie om de man aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De man werd woensdag in de loop van de dag op vordering van de officier van justitie voor de rechter-commissaris geleidt. Die besloot om hem in bewaring te stellen. Het drugsoverlastteam zet het onderzoek voort.

Meisje doet valse aangifte
LEEUWARDEN – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 13-jarige inwoonster van Leeuwarden voor het doen van een valse aangifte. Afgelopen maandagmiddag kwam bij de politie in Leeuwarden een melding binnen dat op de Spoorstraat een meisje van 13 van haar fiets zou zijn getrapt. Ook zou het meisje met een mes zijn bekrast. De agenten hielden diezelfde middag een 14-jarige inwoner van Leeuwarden aan. Na het horen van diverse betrokken bleek dat deze jongen niets met de zaak te maken had. Hij was op het tijdstip van de ‘mishandeling’ niet in de Spoorstraat. De jongen mocht dinsdagochtend daarom ook het politiebureau weer verlaten. Woensdagmiddag werd het 13-jarige meisje gehoord. Tijdens het gesprek met rechercheurs gaf ze toe dat ze een valse aangifte had gedaan. Dit alles met als doel om de 14-jarige jongen een hak te zetten. De politie heeft tegen het 13-jarige meisje proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte. Het Openbaar Ministerie gaat beslissen over een eventuele strafrechtelijke vervolging.

Man gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond een aanrijding afgehandeld waarbij een 22-jarige man uit Leeuwarden gewond raakte. De man reed op zijn scooter op de Schieringerweg richting Cammingaburen. Een 16-jarige fietser uit Leeuwarden fietste op de Egelantierstraat en wilde vlak voor de scooterrijder linksaf de Schieringerweg slaan. Om een aanrijding te voorkomen weken beide mannen uit. Omdat dit in dezelfde richting ging kwamen ze hierbij frontaal met elkaar in botsing. De 22-jarige man werd met pijn aan zijn schouder per ambulance naar het ziekenhuis in de stad overgebracht. De fietser bleef ongedeerd.

Rijbewijs ingevorderd
LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige man uit Noardburgum. Na een melding van een weggebruiker werd de man rond 23.30 uur op de Groningerstraatweg staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 775 ug/l, naast de invordering goed voor een rijverbod van 9 uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.