Aangehouden na bedreigen toezichthouder
LEEUWARDEN – Op de Uniabuurt in Leeuwarden hield de politie vrijdagmiddag een 52-jarige man uit Finkum aan. De man zat in een auto die geparkeerd stond op een plaats waar een parkeerverbod geldt. Een gemeentelijk toezichthouder wees de man daar op en verzocht hem de auto te verplaatsen. Dit weigerde de man. De toezichthouder schreef een bekeuring uit. De automobilist werd kwaad en bedreigde de toezichthouder verbaal en fysiek. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De toezichthouder deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden op verdenking inbraak
LEEUWARDEN – Na een melding van een getuige trof de politie vrijdagavond in een woning aan de Bote van Bolswertstraat in Leeuwarden twee mannen aan die daar niet thuis hoorden. De twee, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden en een 53-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en beiden bekenden van de politie, konden geen aannemelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid. Bovendien was een ruit van de toegangsdeur vernield. De bewoner was niet thuis. De twee mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Poging straatroof
LEEUWARDEN – Een 32-jarige vrouw uit Leeuwarden is zaterdagmorgen belaagd door nog een onbekende man. De vrouw fietste omstreeks 04.00 uur op de Johan Winklerwei in Leeuwarden. De onbekende man sprak het fietsende slachtoffer aan en drukte haar omver. Hij eiste haar geld. Het slachtoffer gaf aan geen geld bij zich te hebben. Het lukte haar zich los rukken en hard weg te fietsen. De vrouw bleef ongedeerd. Daarop nam de dader zonder buit de benen. De vrouw deed aangifte. De politie heeft van de straatrover het volgende signalement: Blanke man, ongeveer 40 jaar oud, 1.80-1.90 meter lang met een stevig postuur. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Politie Friesland

Share.

Comments are closed.