LEEUWARDEN – Ook nieuwsgierig wat er allemaal achter de bouwhekken van verschillende grote projecten in de gemeente gebeurt?

Op zaterdag 13 juni tussen 10.00 en 16.00 uur doet een aantal aansprekende projecten weer mee aan de Dag van de Bouw. Dat zijn de Elfstedenhal, het Harmoniekwartier, het Aquaduct in de Drachtsterweg en de sloepenroute onder de Drachtsterweg door.

De Dag van de Bouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland. Leden van Bouwend Nederland,bouw- en infrabedrijven, openen die dag hun bouwhekken.

Elfstedenhal
Bouwgroep Dijkstra Draisma en Jorritsma Bouw openen, in samenwerking met de Stichting IJshal Leeuwarden, de bouwhekken van de nieuwbouwlocatie De Elfstedenhal. Vanaf september 2015 kunnen inwoners van Leeuwarden en de wijde omgeving gebruik maken van deze nieuwe ijshal met een baan van 400 meter en speciale hal voor ijshockey, shorttrack, kunstrijden, enzovoorts. De Elfstedenhal is gevestigd op een nieuwe locatie aan het Fryslânplein, vlakbij de oude Leeuwarder IJshal aan de Heliconweg. Iedereen die benieuwd is hoe deze nieuwe ijshal eruit komt te zien en hoe de nieuwbouw tot stand is gekomen, kan van 10.00 tot 16.00 uur vrij rondkijken en vragen stellen aan de aanwezige bouwpartners.

Op het terrein van de Elfstedenhal zijn ook kinderen van harte welkom om op een speelse manier kennis te maken met de bouw.

Harmoniekwartier
Aannemer Hegeman opent de hekken van het Harmoniekwartier. Tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers tijdens rondleidingen zien hoe het gebouw eruit komt te zien waar na de zomer Neushoorn en diverse opleidingen van D’Drive zich vestigen. Bezoekers kunnen ook kennis maken met de opleidingen van D’Drive en natuurlijk met de organisatie van Neushoorn zelf. Het Harmoniekwartier met podium Neushoorn wordt de thuisbasis voor alles wat met pop- en jongerencultuur te maken heeft.

De bouwplaats van het Harmoniekwartier is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar en voor mindervaliden.

Drachtsterweg
Bij de Drachtsterweg zijn verschillende projecten te zien. Bezoekers kunnen met de aannemers de bouwterreinen op. Daar zien zij hoe Heijmans het aquaduct en Jansma Drachten B.V. de fiets- en sloepenonderdoorgang bouwen. Bij het informatiecentrum zijn foto’s, filmpjes en de maquette te zien. Medewerkers van de provincie, gemeente Leeuwarden en de aannemers staan klaar om vragen te beantwoorden.

De projecten bij de Drachtsterbrug zijn geschikt voor groot en klein. Tip: doe laarzen of oude schoenen aan (en vergeet uw fototoestel niet).

Kijk voor alle projecten en meer informatie op: www.dagvandebouw.nl

Bron: Gemeente Leeuwarden

 

Share.

Comments are closed.