LEEUWARDEN – Roetsjend vanaf de ijsglijbaan in De Blokhuispoort naar de Oosterstraat? Vanaf komend weekeinde is dit bijna mogelijk! Dan is er namelijk veel te doen in dit gezellige deel van de binnenstad.

De Oosterstraat viert het begin van de winter vrijdag met het Donkere Dagen Festival. Een dag later is in de winkelstraat een kerstmarkt. Dan beginnen ook de Winterweken op de pleinen van De Blokhuispoort. De aftrap hiervan is dit weekeinde met op zaterdag en zondag een uitgebreide Kerstmarkt. Die is , onder meer dankzij de bouw van een spectaculaire ijsglijbaan, grootser van opzet dan ooit.

In de sfeervol aangeklede Oosterstraat zijn tijdens het Donkere Dagen Festival verschillende workshops (zoals vuurvliegjes maken en vilten) en er wordt een interactieve jojo-show gehouden. Ook zijn er wedstrijden spijkerslaan en houthakken. Vrijdagmiddag om vijf uur wordt stichting It Erfskip, een souvenirshop voor CH2018, geopend. Zaterdag, tijdens de Kerstmarkt, komt het Foute Kerstkoor spelen en dan bieden de ondernemers hapjes en drankjes aan.

Zaterdag en zondag, tijdens de Kerstmarkt in De Blokhuispoort op steenworpafstand van de Oosterstraat, nemen blokhutten, kerstbomen en zelfs een ijsbaan bezit van het voormalige strafcomplex. Er is een kindercircus en er treden verschillende koren op. Het schaatsen is gratis en voor de 25 meter (!) lange ijsglijbaan wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Het weekeinde is het begin van de Winterweken in De Blokhuispoort. Die duren tot en met 24 december. Tot die tijd blijven ook de ijsbaan en ijsglijbaan geopend voor het publiek.

Agenda:

Vrijdag 11 december, Oosterstraat: van 16.00 tot 20.00 uur Donkere Dagen Festival

Zaterdag 12 december, Oosterstraat: van 13.00 tot 17.00 uur Kerstmarkt

Zaterdag 12 december, De Blokhuispoort: van 11.00 tot 23.00 uur Kerstmarkt.

Zondag 13 december, De Blokhuispoort: van 11.00 tot 18.00 uur Kerstmarkt.

Share.

Comments are closed.