LEEUWARDEN – In het kader van het veertigjarig jubileum van wijkvereniging Westeinde vindt er op vrijdag 18 december aanstaande voor het eerst een kerstmarkt plaats in de wijk Westeinde in Leeuwarden.

De kerstmarkt wordt in een modern jasje gestoken met een diversiteit aan marktkramen, workshops en activiteiten.
Na het succesvolle filmfestival in november, is de kerstmarkt het tweede georganiseerde evenement vanuit wijkvereniging Westeinde. De kerstmarkt bestaat, naast de traditionele marktkramen, uit workshops, spelletjes en allerlei andere activiteiten waaraan het publiek mag deelnemen. Van muziekoptredens tot marktkramen met woonaccessoires, lekker eten, een speurtocht en springkussen, kerstmarkt Westeinde heeft amusement voor jong en oud.

De kerstmarkt onderscheidt zich door het persoonlijke karakter. Het evenement bestaat niet alleen uit traditionele kerstkramen, maar heeft een breder aanbod en geeft de bezoeker de mogelijkheid om zichzelf te verwennen vlak voor de kerstdagen. Vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur vindt het kerstspektakel plaats op het Zorgplein, in en rondom wijkcentrum Eeltsje’s Hiem. Iedereen uit Leeuwarden en omgeving zijn welkom.

Doetie Tamminga – vertegenwoordiger jubileumcommissies – en Bo van der Veen – intermediair MBO en HBO scholen Leeuwarden – hebben samen het initiatief genomen om de kerstmarkt te organiseren. Ze hopen op een dertigtal marktkramen. Bij de organisatie van de kerstmarkt worden Doetie en Bo bijgestaan door een aantal studenten van de NHL, Friese Poort en het Friesland college in Leeuwarden. ,,Studenten zijn dynamische mensen met verassende en creatieve ideeën’’ Aldus Bo. De studenten zorgen er samen met de organisatoren voor dat het een kerstmarkt wordt om nooit meer te vergeten.

Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar in de omliggende straten. Wij nodigen u allen graag uit op de Westeinder kerstmarkt op 18 december aanstaande!

Share.

Comments are closed.