LEEUWARDEN – Komend Pinksterweekend worden de spooronderdoorgangen voor het nieuwe station Werpsterhoek ingereden.

Kom kijken op 14, 15 en 16 mei tijdens het Pinksterweekend!
In het Pinksterweekend van 14, 15 en 16 mei worden twee spoordekken op hun definitieve plek gereden. Eén onderdoorgang voor autoverkeer en één voor fietsers en voetgangers als eerste fase van het toekomstige station Leeuwarden Werpsterhoeke.

Kom kijken!
Bent u benieuwd en wilt u de werkzaamheden van dichtbij bekijken? U bent van harte welkom om te komen kijken. Voor publiek hebben we een zichtlocatie ingericht aan de kant van de Brédyk, deze staat met de rode stip aangegeven op het kaartje. U kunt hier onbeperkt terecht tijdens dit weekend.

Wat gebeurt er wanneer

Wat?     Wanneer?
Verwijderen spoor en ballast (grind) en grondwerkzaamheden     Zaterdag 14 mei, 02:00 uur tot 16:00 uur
Inrijden spoordekken     Zaterdag 14 mei, 16:00 uur tot zondag 15        mei, 05:00 uur
Herstel grondwerkzaamheden, terugbrengen spoor en ballast     Zondag 15 mei, 05:00 uur tot dinsdag 17          mei, 01:00 uur


Donderdag 12 mei
Op donderdag 12 mei tussen 13.00 en 15.00 uur wordt het spoordek voor de fietsonderdoorgang van de verbouwlocatie naar het spoor gereden. Dit gebeurd over de Overijsselseweg met behulp van een SPMT (Self Propelled Modular Transporter) voertuig. Vanaf de Uniadyk (zie blauwe stippellijn op het kaartje) heeft u goed zicht op het transport.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.vrij-baan.nl. Nu al nieuwsgierig geworden? Bekijk de werkzaamheden live via de webcam.

Share.

Comments are closed.