LEEUWARDEN – Rondom de stad wordt nog steeds druk gewerkt aan de Haak, Westelijke invalsweg en de Noordwestelijke invalsweg, die eind 2014 klaar moeten zijn. Onze fotograaf is weer even op pad geweest voor wat foto’s van de voortgang.

Allereerst de Noordwestelijke invalsweg. Deze zal straks vanaf de Haak naar Leeuwarden West lopen en komt in de plaats van de N383 Harlingerstraatweg. Op onderstaande foto Crystalic op de achtergrond en de huidige Harlingerstraatweg.

IMG_2252

Foto 1 – Noordwestelijke invalsweg richting Leeuwarden

De noordwestelijke invalsweg komt naast de huidige Sylsterdyk te liggen aan de westkant.  Op onderstaande foto links de Sylsterdyk en rechts in de verte de voetgangersbrug bij Marssum

Foto 2: Noordwestelijke invalsweg Leeuwarden richting Haak

De Haak kruist de Sylsterdyk in het midden, hier zal de Noordwestelijk invalsweg beginnen als afslag naar Leeuwarden. Onderstaande foto toont de werkzaamheden midden op de Sylsterdyk, rechts de Noordwestelijke invalsweg en op de voorgrond de Haak.

Foto 3: Sylsterdyk, Haak en Noordwestelijke invalsweg.

Foto’s 4 t/m 8 zijn gemaakt vanaf het voetgangersviaduct bij Marssum. De op en afritten van de N31 worden verplaatst, dit zal het begin van de Haak zijn. Bij de Hegedyk wordt gewerkt aan een tunnel voor lokaal verkeer tussen Marssum en Ritsumasyl. Verder de werkzaamheden aan de Haak richting Leeuwarden/Ritsumasyl.

Bij de Zwettebrug is het momenteel goed opletten, voor een tijdelijke omleiding is een scherpe bocht gekomen.

De rotonde in de Newtonlaan is omgebouwd en verkeer moet nu in plaats van rechtdoor, rechtsaf de Newtonweg op en vervolgens via de Snelliusweg over een nieuw stuk asfalt wordt de Zwettebrug weer bereikt.

Dit alles is zodat er een verbinding aangelegd kan worden naar de nieuwe spooronderdoorgang. De Hendrik Algraweg vanaf de Newtonlaan richting Deinum zal medio mei namelijk afgesloten worden. Via de nieuwe verbinding nabij de Zwettebrug zal verkeer al deels over de Westelijke invalsweg richting Deinum worden geleid. Via deze link kunt u een poster  vinden waarop de tijdelijke routes en de uiteindelijke situatie te zien is.

Foto’s E. Tjallings

 

Share.

Comments are closed.